Новини
II Балкански фестивал по бойни спортове "Млади приятели на полицията", Бургас 2013
четвъртък, 20 юни 2013
bf_mpp_2013.jpg

На 8 и 9 юни в гр. Бургас се проведе Втори балкански фестивал по бойни спортове „Млади приятели на полицията“. Организатори на събитието бяха „Спортна асоциация“-МВР, Централен полицейски таекуон-до клуб и Община Бургас. В зала „Бойчо Брънзов“ на морския град премериха сили над 500 участници в дисциплините таекуон-до ITF, карате, джу-джицу, кик-бокс и кендо.

На тържествената церемония по откриване на мероприятието, приветствено слово произнесоха комисар Иван Младенов – ген. секретар на „Спортна асоциация“-МВР и г-жа Севдалина Турманова - областен управител на Бургас, а състезанието бе открито от комисар Милен Димитров – директор на ОДМВР-Бургас. Официални гости на събитието бяха също и г-жа Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас и г-жа Веселина Деведжиева - началник на отдел "Спорт" на Община Бургас.

Като част от церемонията по откриването бяха направени атрактивни демонстрации по художествена гимнастика, аеро кик-бокс и иайдо.

Мероприятието и тази година събра многобройна публика, която имаше възможността да наблюдава интересни и oспорвани двубои. Форматът на фестивала способства за популяризиране на спорта сред подрастващото поколение и възпитаването му в духа на уважение към закона и реда. Освен това, фестивалът има принос и в изграждането на дух на приятелство и сътрудничество между отделните федерации по бойни спортове обединявайки ги в обща цел - да се приобщят младите към здравословния и достоен начин на живот.

Крайно комплексно класиране:

Карате и джу-джицу Таекуон-до ITF
 1. СК Аякс - 10 златни 10 сребърни 5 бронзови
 2. СК Дарис - 5 златни 4 сребърни 5 бронзови
 3. СК Окинава - 5 златни 1 ребърен 0 бронзови
 1. ЦПТК "НСОУ" - 12 златни 11 сребърни 5 бронзови
 2. ЦСКА 128 СОУ - 9 златни 6 сребърни 4 бронзови
 3. ЦПТК Бургас - 6 златни 7 сребърни 6 бронзови

Снимки от събитието може да видите тук. 

Видео от събитието може да видите тук. (www.ustream.tv)

 
VI Балканско полицейско първенство по крос
понеделник, 10 юни 2013
bpccross.jpg
На 6 юни 2013 г. в гр. Варна се проведе VI Балканско полицейско първенство по крос. Организатори на събитието бяха "Спортна асоциация"-МВР и ОДМВР-Варна. В него взеха участие двадесет и трима състезатели (петнадесет мъже и осем жени) от полицейските служби на България, Румъния, Кипър и Турция. Мероприятието се състоя с подкрепата на фирма БМВ и МФВС.

Трасето, на което се проведе надпреварата, бе разположено в Морската градина на Варна и предостави добри условия за състезателите, както и възможност на жителите на града да наблюдават спортната проява. Състезанието бе открито от директора на ОДМВР-Варна - комисар Тодор Иванов. Приветствия към участниците отправи комисар Иван Младенов - ген.секретар на "Спортна асоциация"-МВР.

В женската надпревара убедителна победа постигна Силвия Дънекова. На второ място се класира Цветелина Кирилова. Великолепното представяне на българските състезателки им донесе отборната титла и впоследствие оказа решаваща роля за златото на България в комплексното класиране по нации.

При мъжете, първенството бе доминирано от атлетите на Турция, които взеха първите три места в подреждането и заслужено спечелиха отборната титла при мъжете.

Пълното класиране можете да видите тук.

Снимки от събитието може да видите тук.

 
VIII Национален преглед на водачи на служебни кучета с международно участие
понеделник, 10 юни 2013

От 27 до 31 май 2013 г. в гр. Берковица се проведе „Осми национален преглед за водачи на служебни кучета“ с международно участие. Двадесет и шест екипа (водач и куче), в това число представители от Румъния, Република Албания, Агенция „Митници” и ГДИН, представиха своите умения в дисциплините „Универсално куче”, „Откриване на наркотични вещества” и „Откриване на взривни вещества”.

На официалната церемония по откриването на прегледа присъстваха гл. инспектор Даниел Псалтиров – директор на ОДМВР-Монтана, комисар Валери Димитров – началник отдел ОП при ОДМВР-Монтана, гл. инспектор Валери Йорданов – началник на РУП-Берковица, комисар Иван Младенов – Генерален секретар на СА-МВР, г-жа Гергана Антонова – зам. кмет на гр. Берковица, г-жа Росица Стаменова – МФВС.

Състезанията преминаха при много добра организация и дисциплина. Водачи и кучета показаха високо професионално майсторство и отлични резултати във всяка една от дисциплините.

По време на закриването, награди на победителите връчиха полковник Елена Барановская – зам. началник на Регионалния киноложки център на Федералната митническа служба на Русия, гр. Майкоп, гл. инспектор Даниел Псалтиров – директор на ОДМВР-Монтана и комисар Петър Влахов – директор на ЦСПП -Пазарджик.

Класиране в дисциплините:

 • Универсално куче
  1. Атанас Атанасов със сл. куче Вито - СК при ГДНП.
  2. Пламен Панайотов със сл. куче Зоро - СК при ГДНП.
  3. Стефан Гелимачев със сл. куче Франк - СК при ОДМВР-Ст. Загора.

 • Откриване на наркотични вещества
  1. Кирил Колев със сл. куче Карло - СК при ОДМВР-Ст. Загора.
  2. Кристиян Тилихой със сл. куче Джеф - Румъния.
  3. Йордан Йотов със сл. куче Балкан - Агенция „Митници”.

 • Откриване на взривни вещества
  1. Валери Михалков със сл. куче Верен - СК при ГДГП.
  2. Димитър Димитров със сл. куче Роки - СК при ГДНП.
  3. Пеньо Телбишки със сл. куче Верен - СК при ГДГП.

Подполковник Алексей Барановский – инструктор в Руската митническа академия връчи „Специален приз” от Регионалния киноложки център на Федералната митническа служба на Русия, гр. Майкоп на:

 • гл. полицай Валери Лазаров със сл. куче Атила - СПС-СДВР;
 • ст. полицай Пеньо Телбишки със сл. куче Верен - СК при ГДГП.

Снимки от събитието може да видите тук.

 
Среща на Изпълнителния комитет на Европейския полицейски спортен съюз
понеделник, 03 юни 2013
USPE-ec-meeting.jpg

На 30 и 31.05.2013г. в гр. Франкфурт на Майн, Германия, по време на Деветото европейско полицейско първенство по волейбол за мъже се проведе и среща на Изпълнителния комитет на Европейския полицейски спортен съюз.

В качеството си на съветник в комитета, участие в мероприятието взе главен инспектор Гергана Величкова от ЦБПС - САД ЧР - МВР.

На срещата бяха обсъждани въпроси от предварително изпратения дневен ред, свързани с бъдещето на съюза, финансите и сътрудничеството с други международни спортни организации.

За член на анти-допинг апелативния съд към ЕПСС единодушно бе избран инспектор Симеон Гугалов от ЦБПС - САД ЧР – МВР.

Следващата среща на ИК на съюза ще се проведе през ноември в гр. Мадрид, Испания.

 
Българските полицаи са европейски шампиони по волейбол!
петък, 31 май 2013

Преди броени минути приключи финалната среща на Деветото европейско полицейско първенство по волейбол за мъже, провело се в гр. Франкфурт. В нея, отборът на България победи с 3:2 гейма домакините от Германия.

Българските полицаи стигнаха до титлата побеждавайки в групите отборите на Словакия, Франция и Турция, а в полуфинала надделяха на колегите си от Финландия.  

 
Предстоящo: II Балкански фестивал по бойни спортове "Млади приятели на полицията".
четвъртък, 30 май 2013
На 8 и 9 юни 2013 г., в зала „Бойчо Брънзов”, гр.Бургас, ще се проведе Втори балкански фестивал по бойни спортове "Млади приятели на полицията".

Главен организатор на събитието е "Спортна асоциация"-МВР. Съорганизатори са Община Бургас, "Централен полицейски таекуон-до клуб" и "Централен полицейски карате клуб".

В състезателната програма ще участват  спортовете карате, таекуон-до, джу джицу, кикбокс и кендо, във всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени.
 
Срещите ще започнат от 09:00 ч. на 08.06.2013. Oфициалното откриване ще се състои от 11:00 ч. същия ден.
 
В дните на протичане на мероприятието ще имате възможност да наблюдавате срещите директно онлайн тук .
 
<< Първа < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Последна >>

Резултати 361 - 366 от 422
октомври 2023
ноември 2023
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
Седмица 39
1
Седмица 40
2
3
4
5
6
7
8
Седмица 41
9
10
11
12
13
14
15
Седмица 42
16
17
18
19
20
21
22
Седмица 43
23
24
25
26
27
28
29
Седмица 44
30
31

Млади приятели на полицията

RSS

Анкета

Полезен ли Ви беше сайта www.sa-mvr.com
 
© 2023 Спортна асоциация МВР