Новини
Републиканското първенство по бокс за служители на МВР - 2017 г.
сряда, 06 декември 2017

2017_boks_novina.jpg

На 30 ноември и 01 декември 2017 г. в спортна център "Пулев" гр. София се проведоха финалите на четвъртото Републиканското първенство по бокс за служители на МВР. Главен организатор на събитието беше "Спортна асоциация - МВР".

 

Шампиони в категории станаха:

 

Христо Сербезов /АМВР/ - Кат.- до 68 кг.

Иван Георгиев /ОДМВР Перник/ - Кат.- до 75 кг.

Слав Атанасов /АМВР/ - Кат. - до 80 кг.

Венцислав Иванов /ОДМВР Враца/ - Кат. - до 81 кг.

Стоян Маринов / ОДМВР Русе/ - Кат. - над 91 кг.

 

В категория до 91 кг. мача между Михаил Динев / ОДМВР Бургас/ и Стамен Пенчев /Гранична полиция/ завърши наравно.

 

Срещите се ръководиха от съдийска бригада в състав г-н Венцислав Николов, г-н Цачо Андрейковски и г-н Георги Гергов. На церемонията по закриване на четвъртото Републиканско първенство по бокс присъстваха старши комисар Доц.Д-р Неделчо Стойчев - ректор на Академия на МВР, г-н Чавдар Атанасов - генерален секретар на "Спортна асоциация - МВР" и инспектор Георги Савов - член на УС на "Спортна асоциация - МВР". Наградите бяха връчени от г-н Кубрат Пулев и г-н Тервел Пулев - домакини на първенството.

Снимков материал може да разгледате тук.

Видео запис може да гледате  тук.

 

 
Отлично представяне на 2-рите Световни полицейски игри.
понеделник, 13 ноември 2017

2017_abudabi.jpg

Oт 3 до 10 ноември 2017 г. в гр. Абу Даби - Обединените арабски емирства се проведоха Вторите световни полицейски игри организирани от USIP (Световният полицейски спортен съюз).

На най-голямото спортно събитие за полицаи участваха 780 състезатели от 47 страни в спортовете: приложна стрелба, джудо, плуване и джу джицу.

България беше представена в спортовете: джудо от Радослав Марков - ГДБОП-МВР, Ивайло Попов - ОДМВР Варна, Галя Иванова и Габриела Гигова - АМВР (факултет ПБЗН),а в плуването от Кирил Ватев - ОДМВР Бургас. Водач на делегацията беше генералният секретар на "Спортна асоциация - МВР" г-н Чавдар Атанасов.

Огромен успех за полицейския спорт постигна служителят на ГДБОП-МВР Радослав Марков, ставайки световен шампион по джудо в категория до 60 кг, побеждавайки представителя на Египет. При жените, в категория до 52 кг, Галя Иванова от АМВР завоюва бронзов медал, въпреки сериозната контузия, получена на полуфинала.

Отлично представяне и за най-възрастния участник на първенството Кирил Ватев. Служителят на ОДМВР Бургас участва в 2 финала - 50 и 100 метра бруст, завършвайки съответно на седма и осма позиция. С това Българските полицаи се класираха на 3 място в отборната надпревара в джудото, а в генералното класиране отборът ни се нареди на 9 позиция.

Снимков материал може да разгледате тук.

 
Републикански фестивал по бойни спортове 2017 г.
четвъртък, 02 ноември 2017

2017_festival_novina.jpg

На 27 и 28 октомври 2017 година в спортна зала Триадица гр. София се проведе ежегодният национален фестивал по бойни спортове. Над 300 участника се състезаваха в спортовете: Полицейска лична защита и олимпийско карате с дисциплини макевара, кумите и ката.

Комплексен победител в спорта карате стана клуб „Калиакра” от град Каварна с треньор полицейският инструктор Ариф Арифов. В надпреварата по Полицейска лична защита победител стана отбора на ОДМВР Русе в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров.

Фестивалът беше предхождан от семинар на тема „Специалната подготовка и правна защита на полицейският служител” проведен в Академия на МВР на 27.10.2017г.

Лекция на тема „Ползи от обучението по ПЛЗ, стрес и реакция в ситуация на намеса” и практическо обучение по техники на защита , задържане и контрол проведе главният инструктор на министерството г-н Тони Петров, прокурор от СГП в лицето на г-н Дарин Христов изнесе лекция на тема „Правната защита на полицейският служител”.

Целта на обучението беше да се даде начало на дебат за промяна на Закона за МВР по отношение правната защита на полицейският служител след използване на физическа сила и помощни средства и оптимизиране на подготовката на полицаите по видовете специализирани подготовки.

Снимков материал .

 
Седмо републиканско първенство по футзал за служители на МВР - Пловдив 2017 г.
четвъртък, 02 ноември 2017

futzgr2014.jpg

От 23 до 26 октомври 2017 г. в гр. Пловдив се проведе седмото републиканско първенство по футзал за служители на МВР. Организатори на мероприятието бяха „Спортна асоциация – МВР“,Международно висше училище по икономика и мениджмънт и Клуб по плажен футбол и футзал - МВР.

На официалното откриване на първенството присъстваха Директора на РДПБЗН Пловдив - комисар Димитър Стоенчев, Държавен експерт от МФВС г-жа Светла Костова и инспектор Георги Савов - член на УС на "Спортна асоциация - МВР".

Крайно класиране:

1. СК Пловдив - РДПБЗН

2. СК ОДМВР - Пловдив

3. СК БОЙЛ

 
Благотворителен турнир по мини футбол в памет Емил Шарков.
сряда, 25 октомври 2017

zaglavna1w2.jpg

На 19 и 20 октомври 2017 г. на спортен комплекс „Спортна зона“ с. Герман се проведе благотворителен турнир по мини футбол в памет на загиналият при на изпълнение на служебния си дълг Емил Шарков. В турнира участваха дванадесет отбора от спортни клубове към дирекции на вътрешното министерство.

На официалното откриване присъстваха: старши комисар Доц.Д-р Неделчо Стойчев - ректор на Академия на МВР, г-н Чавдар Атанасов - генерален секретар на "Спортна асоциация - МВР", бившият служител на СОБТ г-н Стоян Саладинов и г-жа Милена Шаркова - съпруга на Емил Шарков.

Шампион стана отборът на Пътна полиция като надделя с 3:0 над другия финалист - отбора на СОБТ. В мача за трето място победител стана тимът на СК Бойл, побеждавайки след изпълнение на дузпи представителите на СК Бистрица.

Снимков материал може да разгледате тук.

 
Републикански турнир "Кракра"- по стрелба с пистолет за служители на МВР, Перник 2017 г.
вторник, 24 октомври 2017

osvob015cov copy.jpg

На 20.10.2017 г. в гр. Перник се проведе традиционният републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР - "Кракра". Организатори на събитието бяха "Спортна асоциация - МВР" и ОДМВР - Перник. В тазгодишното издание на турнира взеха участие 87 служители от 18 отбора при структурите на МВР.

На официалното откриване на турнира присъстваха: Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска, заместник - областният управител на Пернишка област Иво Иванов, заместник-кметовете на Община Перник Йордан Павлов и Денислав Захариев. Приветствие към стрелците направиха кметът Вяра Церовска и заместник - областният управител Иво Иванов. Старт на съревнованието даде директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов.

На турнира по стрелба "Кракра" бяха използвани атрактивни упражнения, които максимално се доближават до полицейската работа.

При мъжете пръв се класира Цанко Близнаков oт ОДМВР Пазарджик.

В индивидуалната надпревара при дамите се наложи Катя Василева от ОДМВР Враца.

В отборното класиране СДВР взеха златото при мъжете, а ГД ПБЗН - при жените.

Kомплексното класиране спечели СДВР.

Класиране. 

Снимков материал. 

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 49 - 54 от 316
август 2019
септември 2019
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
Седмица 31
1
2
3
4
Седмица 32
5
6
7
8
9
10
11
Седмица 33
12
13
14
15
16
17
18
Седмица 34
19
20
21
22
23
24
25
Седмица 35
26
27
28
29
30
31

Млади приятели на полицията

RSS

© 2019 Спортна асоциация МВР